Iepure in dafin si cartofi la cuptor

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 16 Aug 2012 | 5691 vizualizari

 

Din ciclul... am un iepure si nu stiu ce sa fac cu el....:)) ....vine si reteta asta. Simpla ca "Buna ziua", bunaaa-bunaa......mai ceva ca Bianca (too skinny, in realitate ma oftic ca e mai slaba ca mine), inmiresmata ca una din zilele alea cand vara se ingana cu toamna, in ceas de seara, cand nu-i nici soare, dar nici intuneric, cand adie usor vantul prin frunzele ingalbenite. Hei... vorbim de iepurasul in dafin aici, da? ia nu divaga...
Asa ca nu o mai lungesc (desi mi-e dor de scris aiurea, de aatarnat cuvinte pe hartie , fie si virtuala... e timpul sa ma reastern, probabil....)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de iepure
  • sare si piper proaspat macinat
  • 50 ml vin alb demi-dulce
  • ulei de masline
  • un praf de nucsoara amestec Tex-mex, il gasiti pe afaf.ro
  • o mana zdravana de frunze de dafin
  • pentru garnitura:
  • cartofi curatati si taiati felii grosute
  • sare dupa gust
  • putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in dafin si cartofi la cuptor:

 Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos pulpele de iepure. 

Stropiti-le cu amestec Tex-Mex (il puteti comanda online de pe site-ul afaf, dand click aici), din belsug, adaugati sare, un praf de nucsoara si apoi frunzele de dafin. Sa acopere bine de tot carnita. Turnati vinul, o cana din zeama in care a foert carnea , acoperiti cu folie de aluminiua si dati la cuptor, la treapta 3. Lasati asa pana incepe a se face, cum se zice. Scoateti apoi folia si lasati pana se rumenesc si carnea devine rozalie, mai invartiti-o din cand in cand, stropiti cu zeama din tava, avand grija sa nu se arda. 

Consumati cu incredere alaturi de cartofiori sau o stransica salata din rosii, castraveciori, dovlecei fasii si toate astea stropite cu ulei de masline...... si.... neaparat putintica sare de mare.

Pentru a face garnitura de cartofi: luati cartofii, curatati-i, spalati-i in apa rece, taiati-i felii grosute. Apoi le puneti intr-o oala cu apa rece si puneti la fiert, lasandu-i in clocot fix 6 minute.

Scoateti-i, scurgeti-i bine de apa si aruncatii intr-o tava unsa bine cu ulei. 

Sare dupa gust...  si la cuptor pana se rumenesc. Mai invartiti in ei, din cand in cand, sa nu se prinda, arda etc. 

Va las...am un weekend plin de ...relaxare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

pulpele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan, doar ca fara piele si putin crestate...

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in dafin si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (9)

Sim0na 1

18.08.2012, 11:42

N-am mai mancat de mult iepure..

Lau 1

19.08.2012, 16:28

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de iepure de vanat in vin alb